Foto: Pixabay License

După un an greu, din toate punctele de vedere, dar mai ales din punct de vedere sanitar, românii simt nevoia unui concediu, a unui moment de libertate. O escapadă într-un loc unde se pot deconecta de viața cotidiană. Acest aspect este confirmat și de un studiu recent efectuat de BestJobs.

”În 2022, mulți angajați români vor să își rezerve mai mult timp pentru odihnă, după un 2021 în care nivelul de stres și volumul de muncă au fost mai ridicate decât înainte. Anul acesta, sunt 15 zile libere legale, dintre care 9 sunt în cursul săptămânii. Pentru a câștiga mai mult timp pentru recreere, 55% dintre angajații care beneficiază de zile libere cu ocazia sărbătorilor legale au declarat că își vor lua zile libere suplimentare, acolo unde se
poate, pentru a face punte cu weekend-ul.

Peste 39% dintre angajați au în plan să folosească zilele libere legal din acest an pentru relaxare, iar alți 12% vor profita să rezolve diferite probleme personale sau administrative de care nu se pot ocupa în zilele de lucru. Doar 18% au spus că sunt nevoiți să lucreze și în acele zile.

În 2021, doar jumătate dintre români și-au folosit integral zilele de concediu, mai arată sondajul BestJobs. Dintre cei care au rămas cu zile de concediu nefolosite, 20% mai au sub 5 zile, iar 16% între 6 și 10 zile. 3% dintre ei plănuiesc să ia banii pe ele, iar alți 3% nu au încă niciun plan pentru acestea. Totodată, 61% dintre angajați plănuiesc să își ia anul acesta toate zilele de concediu, 9% au de gând să mai păstreze din ele, în timp ce 30% nu și-au făcut încă planuri de concediu”, conform unui comunicat BestJobs.

Zile libere legale rămase în 2022

  • 15 august (Adormirea Maicii Domnului) – luni;
  • 30 noiembrie (Sfântul Andrei) – miercuri;
  • 1 decembrie (Ziua Naţională a României) – joi;
  • 25 și 26 decembrie (prima şi a doua zi de Crăciun) – duminică și luni.

Cum să pleci într-un city-break pe bani puțini

Urmărește periodic site-urile companiilor aeriene și înscrie-te la newslettere, iar pentru a fi la curent este indicat să urmărești și rețelele de socializare dedicate. De altfel, blogerii de travel oferă periodic tips-uri în acest sens.

Cât despre cazare, vei putea găsi un loc ideal cu ajutorul aplicației Airbnb sau Booking.com. Prețurile pornesc de la 80 – 100 de lei pe noapte, pentru două persoane, în funcție de tipul cazării. (Întreaga locuință, cameră privată sau cameră de hotel/pensiune).

ALEGE ECO! CEO Wizz Air: Dacă nu e nevoie să zbori atunci, te rog, nu o fă

”Când nu ai nevoie să zbori, te rog, nu o fă. Dar când o faci, zboară cu cea mai verde companie aeriană. La Wizz Air ne străduim să deservim din ce în ce mai mulți pasageri în fiecare zi, în cel mai durabil mod”, a declarat recent József Váradi, Director executiv Wizz Air Group.

Iată 7 motive pentru care Wizz Air este cea mai ecologică alegere:

”Un pasager care călătorește cu noi va avea o amprentă de CO2 de numai 57,2 grame pe kilometru în medie (pre-COVID). Dacă fiecare companie aeriană ar fi la fel de eficientă ca noi, emisiile europene de CO2 din aviație s-ar reduce cu 34% peste noapte. Nu zburăm cu avioane pe jumătate goale pentru a evita poluarea inutilă. Nu avem scaune pentru clasa business, un alt exemplu de emisii inutile. Zburăm doar pe rute directe. O decolare, o aterizare, fără zboruri de legătură, fără consum suplimentar de combustibil. Folosim motoare și avioane de clasă mondială, cruciale pentru emisii scăzute. Avem cea mai tânără și mai modernă flotă dintre companiile aeriene europene concurente, cu peste 50 de avioane. Așa că data viitoare când zburați, vă îndemn să căutați faptele și tehnologia de astăzi, în loc de promisiunile vagi pentru viitor. Sunt convins că veți face alegerea corectă”, a mai spus József Váradi, Director executiv Wizz Air Group.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transylvaniastories@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

sixteen − one =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.