CUVÂNT ÎNAINTE

Merg des pe munte și stau perioada lungi, așa că de mult timp simțeam nevoia unei confectii sigilate cu mâncare sănătoasă și consistentă să ma tină într-o drumeție de mai multe zile sau eventual într-un roadtrip. Totodată mă gândeam la un produs menit refugiilor montane, cabanelor mai izolate unde se ajunge greu sau rar și unde nu ai acces la un frigider. Așa a încolțit idea unor produse funcționale și gustoase conservate în stil traditional, în untură sau în saramură”

Marius Verdesi, unul dintre fondatorii Zimbria.

Foto: Facebook – Rezerva de Hrana, Zimbria

DE CE “REZERVA DE HRANĂ

Brandul Zimbria lucrează de ceva vreme la un produs tip “kit de supraviețuire pentru iubitorii de aventură” numit “Rezerva de Hrană”. Acesta era menit oamenilor de munte, caselor de vacanță, vânătorilor și pasionaților de drumeții, pescari.

Ideea proiectului a apărut ca o alternativă la produsele concentrate, funcționale și valabile pe o perioadă lungă de timp .

Ne-am dorit să venim cu o abordare nouă, un produs hrănitor și versatil. Vorbim de un mod de conservare traditional romanesc: carnea este coaptă în untură la foc mic, un timp îndelungat, și acoperită în untură. O alternativă la conserve, dar făra conservanți fără anti-oxidanti. Un produs valabil 6 luni, menținut la 4-6 grade, util pentru persoanele care stau în locuri izolate, pentru drumeti, turiști, călători, off-roaderi, camperi sau vânători.

A fost gândit ca provizie sau ca o hrană funțională de tură lungă.

CE CONȚINE

  • Jambon de porc în untură – 2 pachete – 1,3 kg / pachet (1 kg carne , 0.300 g untura ) x 2 – Jambonul este sarat la mana , masat manual, trecut printr-un fum rece timp de 2-3 zile pentru zvantare, apoi bucatatit si copt in untura topita. Contine doar sare si untura pentru conservare.
  • Mușchi de porc în untură – 2 pachete – 1.3 kg / pachet ( 1 kg carne , 0.300 g untura ) x 2 – Muschiul se sareaza si se maseaza la mana, dupa care se trece printr-un fum rece, timp de 2-3 zile pentru zvantare, apoi se feliaza si se coace in untura topita. Contine doar sare si untura pentru conservare.
  • Cârnat de porc a lui Ignat în untură – 2 pachete – 1.3 kg / pachet ( 1 kg carnati , 0.300 g untura ) x 2 – Sunt carnatii traditionali Ignat, din carne selectionata de porc si slanina tare, condimente naturale si sare, zvantati la fum rece timp de 2-3 zile, apoi copti in untura la foc mic timp indelungat.Produsul contine doar sare si untura pentru conservare.
  • Branza frământată de Covurlui – 2 pachete – 1 kg / pachet x 2 – este din lapte integral cu cheag natural.
  • Branza de Covurlui la saramură cca 2 Kg – 1 pachet – este din lapte integral cu cheag natural.
  • Cutie de lemn confecționată manual, reutilizabilă
Foto: Facebook – Rezerva de Hrana, Zimbria

CUM SE UTILIZEAZĂ

Produsele din el pot fi preparate într-o multitudine de moduri, dacă ești drumeț și ai doar un rucsac, îți alegi punga pe care o vrei, o bagi în rucsac și folosești din ea cât ai nevoie. Practic, este un produs concentrat care nu ocupă un volum mare și se poate consuma în orice condiții.

Carnea se poate manca ca atare, rece, sau se poate încalzi / prepara împreună cu un alt aliment. Îți trebuie doar un foc pentru gătit – foc de tabară, primus, etc. Orice garnitură care se potrivește cu o carne de porc sau cu brânza: mămăligă, piure, varză, fasole sau mazăre

Pentru fiecare pachet de carne am adăugat 200gr de untură extra, și dincolo de aspectul de conservare aceasta se folosește pentru a găti produsele din interior. În plus untura face o peliculă, protejează și de bacterii și de alte chestii. După consum punga o legi înapoi cu o sfoară și produsul tot mai este valabil 1 -2 săptămâni.

Nu pierzi produsul dacă deschizi, dar, într-adevăr, o problemă poate fi să legi punga înapoi. Totuși să nu uităm că a fost gândit ca un produs pentru supraviețuitori.

DE CE ACUM?

Am hotărât, ca odata cu pandemia de Covid-19, să împingem produsul mai devreme în producție și să îl transformăm acest produs funcțional menit inițial să te aștepte la o cabană izolată sau la casa de vacanță, într-un produs care credem că poate sluji cu adevărat populației.

Specificațiile produsului se potriveau cu vremurile în care ne aflăm: consistent, rezistent, gustos și ușor de raționalizat pe o perioadă mai lungă. În total, 10 kg de hrană funcțională valabilă cel puțin 6 luni.

Încercăm să găsim zilnic soluții pentru clienții nostri, la cerere, deja luăm în calcul o variantă mai mică pentru cei care vor sa testeze sau au nevoie să transporte produsul mai ușor. Ne mai gândim și la posibilitatea de a face o gamă cu carne de oaie, dar producția este mica și pentru a evita risipa probabil vom lansa această opțiune pe bază de comandă.

DESPRE CUTIE

Cutia este un accesoriu pentru protecție și extra-conservare, se poate reutiliza pentru altă mâncare, sau pentru alt scop – să depozitezi scule, alte echipamente. Ea este menită sa fie ținută în cămară, în beci sau în mașină.

Am optat pentru varianta asta pentru a recicla cutia și pentru a transporta totul in siguranță sau pentru a conserva și mai bine produsele din el. Noi o vedem ca pe un cadou din partea Zimbria și astfel încercăm să stăm foarte aproape de ideea de la care a pornit proiectul – “survival kit” cu un packaging ușor milităresc. Nu dorim să ne îngrădim consumatorii, tocmai de aceea, daca nu o vrei poți comanda produsele și fără cutie. Dar după consum cutia este menită să fie păstrată, iar prin intermediul magazinului online produsele care au fost în interior se pot comanda și singular pentru a o reumple.

Foto: Facebook – Rezerva de Hrana, Zimbria
PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transylvaniastories@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.