Foto: bobbyphotography.ro

Atunci când îți dorești un moment de liniște, de relaxare, intim, un loc pentru o plimbare în doi, o escapadă de weekend, poți alege Sighișoara. Două zile sunt suficiente pentru a putea vizita orașul și pentru a te bucura de o ieșire din rutină.

Unde ne cazăm?

Sighișoara este singurul oraș-cetate medieval locuit din Europa de Sud-Est din patrimoniul UNESCO. Așadar, îți recomandăm să găsești un loc de cazare în centrul istoric. Străduțele înguste și pietruite, casele medievale și liniștea locului îți vor da un sentiment deosebit.

Un loc de cazare ideal vei putea găsi cu ajutorul aplicației Airbnb. Prețurile pornesc de la 80 de lei pe noapte, pentru două persoane, în funcție de tipul cazării. (Întreaga locuință, cameră privată sau cameră de hotel/pensiune).

Fă-ți cont nou pe Airbnb și primești 220 de lei la prima rezervare pe care o faci în aplicație. Practic, te-ai putea caza gratuit la Sighișoara. Click AICI!

Unde mâncăm?

Dacă am stabilit cazarea, iată câteva locuri interesante unde poți să iei micul dejun, prânzul și cina. Casa Kuhn, Casa cu Cerb, Casa Vlad Dracul, sunt doar câteva localuri din cetate unde poți mânca preparate alese, gustoase, și la prețuri accesibile.

La câțiva pași de Turnul cu Ceas însă, găsiți localul Concordia. Aici este musai să ajungeți pentru cel mai bun burger din oraș, pentru cele mai bune paste și pizza. Dar găsiți și preparate sofisticate, toate fine dining.

Foto: bobbyphotography.ro
Foto: bobbyphotography.ro

 

Cetatea Sighișoara este înconjurată de un zid de 930 m și 14 turnuri, din care 9 se păstrează până în ziua de azi.

Ce să facem?

  • Poate cel mai atractiv obiectiv este Turnul cu Ceas, sau turnul poartă. Are o înălțime de 64 de metri și se poate vizita. Prețul unui bilet este de 15 lei pentru adulți și 7 lei pentru elevi/studenți. Până să ajungeți în vârful turnului veți putea vizita câteva săli cu obiecte medievale, arme, dar și cu o machetă a cetății. În plus, în turn veți putea vedea și cele șapte statuete, câte una pentru fiecare zi a săptămânii. În fiecare noapte, la miezul nopții, statueta se schimbă. Istoria acestora o veți afla chiar voi, de la fața locului. Este interesant și merită.
  • Biserica Mănăstirii este chiar lângă turnul cu ceas. O biserică istorică impunătoare.
  • Muzeul armelor medievale.
  • The Dracula Investigation este o expoziție interesantă și inedită despre viața lui Vlad Dracul. Cu siguranță îi surprinde atât pe cei mici cât și pe cei mari.
  • Scara acoperită sau scara școlarilor (un tunel de scări, am spune noi). Urcați 176 de scări pentru a vizita un alt loc special. Biserica din Deal, dar și Liceu Teoretic Joseph Haltrich. Zilnic, sute de copii urcă pe deal pentru a putea ajunge la școală.
  • În plimbarea vostră căutați parcul Petőfi Sándor. Alături de el veți găsi și Turnul Cizmarilor, dar și Catedrala Romano-Catolică Sf.Iosif.
  • Nu în ultimul rând, Piața Cetății. De aici vă recomandăm să luați unul dintre ”trenulețele turistice” și să faceți un tur al orașului. Durează aproximativ 15-20 minute și costă 10 lei de persoană.
  • În afara zidurilor cetății, vă recomandăm să vizitați Biserica Ortodoxă Sfânta Treime, aflată lângă râul Târnava Mare.
  • Un alt loc excelent de unde aveți o panoramă excelentă asupra orașului este Camping Restaurant Vila Franka. Căutați așa pe GPS și veți ajunge în 5-10 minute cu mașina.

Cât cheltuim în total?

Cazare: 150 lei (cost mediu/noapte) x 2 zile = 300 lei / 2 persoane. Dar puteți beneficia re o reducere de 220 de lei la prima rezervare prin Airbnb.

Masă: 60 lei (cost mediu/masă) x 2 mese/zi  x 2 zile = 240 lei / 2 persoane / 2 zile. Micul dejun îl puteți avea inclus la cazare.

Atracții: 70 – 100 de lei / 2 persoane. Cost total estimat pentru o parte dintre atracțiile menționate mai sus. Majoritatea locațiilor nu percep taxă de vizitare.

Total: 640 lei / 2 zile / 2 persoane. Puteți reduce aceste costuri la numai 340 de lei (aproximativ), pentru două persoane, dacă alegeți cazarea prin Airbnb.

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transylvaniastories@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × three =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.