Cu toții cred că suntem atenți atunci când cumpărăm mâncare, sau cel puțin așa cred că ar trebui să fim. De multe ori însă timpul ne face să mâncăm la întâmplare, repede și de cele mai multe ori nesănătos.

Dar unde mai este mâncarea sănătoasă, tradițională, naturală? De unde o mai cumpărăm? Unde este gustul desăvârșit de altă dată?

Ei bine, despre mâncare naturală și preparate din cămara bunicii ne povestește cel mai bine Cosmin Daneș de la 7BUCATE. Inginer de meserie, a pornit în vara lui 2019 o micuță afacere care se ocupă cu livrarea de produse tradiționale adunate de la gospodari din diferite colțuri ale țării.

”Ideea a venit din încercarea de a fi mai selectivi în privința alimentației, procurăm pentru noi din diverse surse alimente ”mai curate” și am zis că ar fi un serviciu pe care mi-ar plăcea să-l primesc. Nu am auzit să existe așa ceva, așa că am pus în practică. La început formam pachetul din două preparate din carne, două produse lactate și trei produse din cămară (dulci, sărate: zacuscă, miere, gem, ș.a.m.d); a rămas așa deși ne ghidăm în primul rând după gramaj, apoi după numărul produselor și… ne place”, ne-a povestit Cosmin Daneș.

De ce vorbim despre produse tradiționale?

Uneori poate că vi se face dor de țară, de mâncarea bunicii, de brânza proaspătă care scârțâie între dinți sau de șunca afumată. De o ceapă tăiată lângă acestea, dar și de o zacuscă delicioasă, întinsă pe o felie de pâine caldă.

”Produsele tradiționale au fost printre preferințele noastre, am considerat că acolo este mancarea sănătoasă în rețetele tradiționale, preparate cu ingrediente natuarle, era autentic și acest lucru conferea încredere. Acest lucru ni s-a confirmat și din parte clienților, dar și din partea producătorilor, fiind și un trend, am avut șansa să descoperim mulți producători mici și mari de la care am învățat lucruri interesante”, spune Cosmin.
De unde vin produsele livrate de 7BUCATE?

”Produsele vin din toată țara, câteva exemple sunt produsele lactate atestate tradițional din județele Hunedoara, Alba, preparate din carne atestate tradițional din Constanța, preparate din carne bio din Bihor, preparate din carne de vânat, miere bio din Bunești, de la producatori mici din locuri precum Loman, Mesendorf (fiecare cu specificul lui) și multe altele pe care încă le mai descoperim.”

Ce produse primesc clienții 7BUCATE?

”Am păstrat categoriile: preparate din carne, lactate și cămară. Se poate opta și pentru pachetul #doarlactate (exclusiv lactate), sau fără carne, fără dulce, întrucât am început personalizarea cutiei în funcție de preferințele clientului. Cu timpul, încercăm să oferim o cutie care ”știe” preferințele și în același timp aduce în atenție produse noi. Acest lucru salvează mult timp și multă energie pentru client.

Clientul nostru dă importanță alimentației, apreciază atât produsele autentice cât și un produs, dacă putem spune, high end și care se bucură să aibă parte de un ”tur culinar” periodic comprimat într-o cutie (expresia asta îi aparține unuia din primii clienți)”, ne-a mai spus Cosmin Deneș.

”Cutia cu de toate”, livrată în București și Ilfov

Momentan ”cutia cu de toate”, cu produse tradiționale, se livrează doar în București și Ilfov. Vorbim de o afacere la început de drum care se va extinde cu siguranță în toată țara. Cel puțin noi asta sperăm pentru că ideea este unică, foarte bună și… sănătoasă.

”Este important ca produsele să ajungă în condiții optime la clienți și facem tot posibilul să ne asigurăm de acest lucru. Momentan livrarea se face în București și pe raza județului Ilfov, în condiții de temperatură controlată. Lucrăm la o soluție și în curând va fi posibilă livrarea în toată țara, fără a compromite calitatea serviciului.”
Extinderea la nivel național ar fi una benefică în condițiile în care feedback-ul celor care au achiziționat deja ”tradiție într-o cutie” a fost unul cât se poate de bun. Iar acest lucru îl putem confirma și noi.

”Din viziunea noastră, și cred că e una realistă, reacțiile sunt încurajatoare, ne-am bucurat de un feedback pozitiv din piață și de un trend ascendent, mai mult decât ne așteptam. Sigur că preluăm și aplicăm și sugestiile de îmbunătățire, iar câteva ne-au ajutat foarte mult, i-am simțit pe oameni foarte solidari din acest punct de vedere”, a completat Cosmin Daneș, inițiatorul 7BUCATE.
Așadar, puteți încerca și voi un tur culinar cu produse tradiționale, mereu altele, în fiecare lună. Practic, vă puteți face un abonament, iar preparatele ajung la ușa dumneavoastră.

Am încercat și noi ”cutia cu de toate” de la 7BUCATE și putem să vă asigurăm că merită pe deplin să încercați și voi măcar o dată. Este aproape imposibil să nu rămâneți impresionați, iar gustul… prea bun, mult prea bun.PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transylvaniastories@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − ten =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.