Duminică este zi de relaxare, iar dacă vrei să îți liniștești sufletul poți merge la o mănăstire. La Șinca Veche în județul Brașov găsim o altfel de mănăstire. Altfel decât cele cu care suntem obișnuiți, cu chilii, biserica așa cum o știm și așa mai departe. Aici găsim o mănăstire săpată în stâncă. Niște grote care, conform oamenilor locului, datează de prin anii 1700.

Locul este cunoscut sub denumirile de Mănăstirea Rupestră, Templul Ursitelor, Mănăstirea Șinca sau Mănăstirea de la Șinca Veche. Dacă veniți cu mașina, sau nu, este ușor de găsit cu GPS-ul, iar drumurile sunt asfaltate. Iar dacă nu aveți GPS, este suficient să reușiți să ajungeți în localitatea Șinca Veche. De aici vă ghidează localnicii imediat spre mănăstire.

Mii de oameni ajung lunar la această mănăstire aparte. Toată lumea vorbește despre minuni, despre fenomene inexplicabile și despre dorințe împlinite. În templu unii spun că simt o energie aparte, alții spun că au văzut diferite fascicule de lumină, inexplicabile, iar cei mai mulți dintre vizitatori își pun dorințe. Acestea sunt scrise pe foi albe de hârtie, împachetate și băgate printre crăpăturile grotei. Nu puțini au fost cei care au spus că li s-au îndeplinit dorințele. Mai mult, au fost și vedete din țara noastră care au ajuns la mănăstirea de la Șinca Veche și au spus că li s-au îndeplinit dorințele.

În grotă, în ”camera altarului”, pe unul dintre pereți putem vedea chipul lui Iisus desenat în stâncă, dar și Steaua lui David  şi semnul Yin si Yang. De asemenea, mai sunt desenate mai multe cruci. Ce mai este deosebit? O turlă săpată în grotă, pe unde pătrund razele soarelui. Turla pare a fi săpată în spirală și are un aspect cu totul interesant.

Dacă la început exista doar această grotă cu mai multe încăperi, recent, în decembrie 2006, a fost sfințit Schitul ”Sfântul Nectarie”. Aici se țin slujbele și tot aici puteți găsi moaștele Sfântului Nectarie, vindecătorul de cancer, cum îi mai spun oamenii. De la schit și până la grota aveți de coborât mai multe trepte, pe deal. Un drum de aproximativ 3-5 minute și pe care veți mai întâlni diferite pietre/stânci însemnate cu cruci.

Cu siguranță locul nu este întâmplător, iar oamenii nu merg degeaba la această mănăstire. Trebuie să ai puțină credință, să nu pui întrebări, doar să mergi acolo.

Îți recomad să citești mai multe despre mănăstirea de la Șinca Veche și pe crestinortodox.ro

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transylvaniastories@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 − 10 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.