Cerbul de Aur a revenit la Brașov pentru al doilea an consecutiv după o pauză lungă de 9 ani. Un festival foarte bine organizat și cu oameni care și-au dat toată silința ca evenimentul să fie unul de excepție. Și așa a și fost. De la tehnic, la voluntari, la coordonatori, artiști și vedete internaționale, Cerbul de Aur a fost și este un festival cum nu mai există în România. 

Am stat de vorbă cu organizatorii, dar și cu voluntarii acestui eveniment ce se desfășoară pe parcursul a patru zile. Două zile de concurs, o seară de gală și o seară dedicată folclorului românesc.

Așa cum ne spun voluntarii din materialul video de mai sus, Cerbul de Aur aduce mai multă cultură și ne face să fim mai respectuoși față de străini. Mai mult, ne face să fim mai respectați în străinătate. Este un festival pentru cei de toate vârstele, un festival care-i unește pe toți. Un festival cu muzică pentru toate gusturile și care te va face să îți amintești mereu de el. Și da, nu este ca Untold. Nici nu trebuie. Indiferent de vârsta pe care o ai, merită să ajungi la Brașov și să participi la Cerbul de Aur, măcar o dată în viață. Te asigur, vei mai reveni. Și dacă te întrebi ce vezi și ce faci la acest festival? Atunci trebuie să te gândești că în primul rând este un show de televiziune, un spectacol de muzică și un concurs internațional cu artiști ai vremurilor noastre, cu invitați de top din țară și din străinătate, cu recitaluri de excepție. Un colaj de momente care îți vor da o altă stare de spirit. Este cu totul altceva! Trebuie să simți pe pielea ta, ca să zic așa.

FOTO: Bobby Photography

Date și cifre din festivalul de anul acesta

  • O scenă de 800 de metri pătrați, echivalentul a 1000 de televizoare
  • 400 de metri de ecrane LED
  • 50.000 de componente construiesc scena
  • 20 de kilometri de cabluri
  • 20 de camere
  • 2 sky-camere
  • 4.500 de locuri în sală
  • 346 de artiști pe scenă
Recitaluri: Zoli Toth, Ștefan Bănică Jr., Corina Chiriac, Irina Rimes, Loredana, Gheorghe Zamfir, Emeli Sande, Ronan Keating.

Un secret al festivalului: Sursele noastre spun că regia întregului festival a fost asigurată și pusă la punct de către un regizor de la BBC.

FOTO: organizatori

Cine a câștigat Festivalul Internaţional Cerbul de Aur 2019

Juriul a decis laureaţii Festivalului Cerbul de Aur 2019. Marele Trofeu a ajuns în Italia. Premiul a fost înmânat de Valer-Daniel Breaz, Ministrul Culturii și Identității Naționale.

Eliza G este marea câştigătoare a celei de-a XIX-a ediţii a Cerbului de Aur şi a premiului de 25.000 de euro. Artista a interpretat, în concurs, piesele „Creioane colorate” (Feli) și „Altro che favole”.

“Sunt foarte fericită şi este o mare onoare pentru mine să primesc Trofeul Cerbul de Aur. Mă bucur că mă aflu aici, în ţara voastră frumoasă şi a fost o mândrie să cânt în limba română”, a declarat artista Eliza G, vizibil emoționată.

Alături de câștigătorul Marelui Trofeu, Festivalul și-a aflat și ceilalți laureați:

– Premiul I – Sara De Blue, din Austria, premiu înmânat de Loredana Groza, membru al Juriului și Vasile Șirli, președintele Juriului;

– Premiul II – Ralfs Eilands, din Letonia, premiu înmânat de Ricky Dandel, membriu al Juriului;

– Premiul III – Monika Marija, din Lituania, premiu înmânat de Viktor Lazlo, membru al Juriului;

– Premiul special al publicului – Florin Răduţă, România, premiu înmânat de George Scripcaru, primarul Braşovului;

– Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti – Alfie Arcuri, din Australia, premiu acordat de Doina Gradea, Preşedinte-Director General SRTv şi Georgică Severin, Preşedinte-Director General al SRR.

– Premiul Presei acreditate la Festival – Syuzanna Melqonyan, din Armenia, premiu înmânat de Adrian Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov;

La ediţia din acest an, juriul a fost format din: Loredana Groza (cântăreaţă), Ricky Dandel (artist), Viktor Lazlo (cântăreață), Erminio Sinni (cântăreț, compozitor) şi preşedintele juriului Vasile Şirli (compozitor, producător muzical).

Doina Gradea, Preşedinte-Director General al SRTv: „TVR este singura televiziune care poate organiza un eveniment de o asemenea valoare, transmis în direct. Cerbul de Aur este un ambasador al culturii şi limbii române şi vrem să continuăm să-l realizăm la aceleaşi standarde. Felicit câştigătorii şi pot dezvălui din culise că juriul a deliberat până spre dimineaţă, nu a fost o decizie uşoară, dar şi-a asumat-o, aşa cum am făcut şi noi, cei care am acordat celelalte premii.”

De la muzică lăutărească la folclor reinterpretat, pe scena Cerbului de Aur 2019

·  Loredana și trupa Agurida au susținut un spectacol muzical electrizant
·  Lidia Buble a avut emoţii la prima sa întâlnire cu scena prestigiosului festival
·  A acompaniat Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, dirijor maestrul Nicolae Botgros.

Seara de folclor a Festivalului Cerbul de Aur 2019 a reunit peste 100 dintre cei mai apreciaţi artişti, în cele trei părţi ale spectacolului.

Irina Loghin, Benone Sinulescu, Nicolae Furdui Iancu, Daniela Condurache, Dinu Iancu Sălăjanu, Nea Dudu, Taraful de la Mîrsa cu Nea Vasile, Floarea Calotă, Iulia Mihai cu Taraful de Caliu, Raluca Radu, Mihai Teacă, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ion Ghiţulescu sunt doar câţiva dintre artiştii care ne-au amintit de melodii celebre, acompaniaţi de Orchestra „Lăutarii” din Chişinău, dirijor maestrul Nicolae Botgros.

În a doua parte a spectacolului, Loredana și trupa Agurida au susținut un show electrizant, realizat cu sprijinul Orchestrei „Lăutarii”. Un show care le-a dat desfășurătorul peste cap organizatorilor, dar care a meritat pe deplin. „Orice experienţă este frumoasă în viaţă şi trebuie să o trăim acum şi nu cu regrete sau cu gândul la ce se va întâmpla. Acest moment este foarte important şi sunt fericită că sunt aici”, spune Loredana.

Seara s-a încheiat alături de maestrul Gheorghe Zamfir şi invitaţii săi, cu show-ul “Zbor de Ciocârlie”, un concept original Proiect K1 despre mitul creatorului.
FOTO: Bobby Photography

Despre Festivalul Internaţional Cerbul de Aur

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 18 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018, la aniversarea celor 50 de ani de la debut. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România şi, în mod tradiţional, la Brașov.

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger şi mulţi alţii.

Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.
Muzică: Zoli Toth. Fotografii: Bobby Photography

PUBLICITATE - Pentru detalii ne puteți contacta la transylvaniastories@gmail.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − five =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.